Weer een update
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique
29 Augustus 2020 | Nederland, Rotterdam
De laatste keer schreef ik dat ik mijn trouwdag in het ziekenhuis zou vieren.
Dat is ook gebeurd. Stefan kwam met een taart en een hele mooie bos rozen aan in het ziekenhuis. Hij had het een en ander geregeld. Onze ouders en broers zouden komen om te toasten op ons 18 jarig huwelijk. Helaas is dat door mijn ziekenhuis opname verpest.
Op de zaal bleef ik alleen achter. Iedereen was naar huis gestuurd. Ik lag nog alleen op de zaal. Mijn vurige wens was dat Stefan ‘s avonds terug zou mogen met de kids. Helaas hielden ze voet bij stuk en ivm met de corona maatregelen mochten het er maar 2 zijn. Helaas moesten de kids alleen komen. Maar goed beter dit dan niets want officieel mag er maar 1 persoon per dag komen. Dus er is al een uitzondering gemaakt.
Van de kinderen en mijn bonus kids Anouk en Giorgos kregen we een mooi shirt van Feyenoord met daarop onze trouwdatum en een tekst ( voor mij powervrouw en voor steef super vader)
Echt zo super!
Dan hebben we mevrouw Visser... ik ben bij haar geweest en we hebben zitten praten. Praten over haar naderende dood. Haar zorgen voor haar man en kinderen en kleinkinderen. Waar ze begraven gaat worden. Ik heb haar beloofd dat als ik beter ben ik haar een bloemetje kom brengen op de begraafplaats van Roosendaal.
Afgelopen maandag kwam ze definitief afscheid nemen... dat was best wel even moeilijk. Ik heb hier best wel last van.... ik heb dan ook besloten om me niet zo snel meer aan patiënten te hechten en me hun lot aan te trekken. Ik moet ook aan mezelf denken. Normaal gesproken laat ik mensen niet zo makkelijk binnen in mijn Hart, maar deze dame wandelde heel onbeholpen en rechtstreeks mijn hart binnen.
Ik heb wel een paar traantjes om haar gelaten.
Ik hoop zo dat haar een hele lange lijdensweg bespaart blijft.
Verder even over mezelf...
Na een aantal dagen heftige pijnen aan de ontstoken wond was de pijn een stuk minder geworden mede door de antibiotica infusen.
De uitslag van de bloedkweken was positief voor de pac en negatief voor mijn bloed. Dat houdt in dat het beestje op mijn pac heeft gezeten en dat dit nog niet in mijn bloedbaan zat gelukkig.
Tijdens de operatie moet er een bacterie mee naar binnen zijn gegaan en die heeft vrij spel gekregen in mijn lichaam. Na het verwijderen van de pac is alleen het weefsel er omheen nog wat “ geïrriteerd” en wordt dit verholpen met antibiotica. Toen bekend werd welk beestje het was werd ik op de capsules antibiotica gezet en werd het infuus afgekoppeld.
Ondertussen was ik alweer een week in het ziekenhuis en was ik het al weer aardig zat. Ik mis thuis en mijn gezin.
De verpleegsters vinden het meestal wel gezellig als ik er ben en komen ook regelmatig een praatje maken maar toch... ik mis thuis
Woensdag mocht ik ineens naar huis. Eerst moest de wond beoordeeld worden door een wondconsulent. We moesten de wond 2 dagen openhouden met een betadine gaasje wat we in de wond moesten duwen. Hiermee zorg je ervoor dat het wondvocht kan afvloeien. Na die 2 dagen is het een kwestie van wondvocht opvangen en hopen dat de wond dichtgaat. Ik mocht geen extreme pijn krijgen en geen koorts... Voor nu lijkt het de goede kant op te gaan.
Met deze instructies werd ik huiswaarts gestuurd.
Sinds woensdag zit ik dus weer lekker thuis en kan ik weer wat bijtanken.
Zon week ziekenhuis vermoeid je toch. Zeker omdat je met meerderen op een kamer ligt. Je mist je privacy en het is op de een of andere manier vermoeiend om daar te zijn.
Voor nu staat er op het programma dat ik dinsdag 1-9 as terug ga voor mijn chemo die is uitgesteld. Daarna, als de wond goed is genezen gaat men kijken of ik weer geopereerd kan worden voor een pac. Ditmaal onder zeer strenge begeleiding en antibiotica.
Nu ga ik nog heel ff genieten van mijn gezinnetje en hopelijk wat bijtanken zodat ik dinsdag weer mijn chemo mag krijgen.
Wordt vervolgd....
29 Augustus 2020 - 22:18
Miranda:
nu op krachten komen en energie snuiven. Hopen dat je nu alle tegenslagen hebt gehad. Hou vol, xx -
29 Augustus 2020 - 22:21
Tessa:
He meid, nog gefeliciteerd met jullie trouwdag!
Wat fijn dat je weer lekker thuis bent. Lekker bij je Fam.
heel veel sterkte meid, denk aan je/jullie
knuf Tessa -
29 Augustus 2020 - 22:24
Jeannette:
Heerlijk thuis. Geniet van de mooie momenten. Respect meis. Je bent een kanjer! -
29 Augustus 2020 - 22:25
Etienne:
Mo, Even rustig bijtanken en dan er weer vol tegenaan zoals altijd. De beloning ligt in de toekomst, met het zand tussen je tenen in een jurk op het strand. Nog effe volhouden meissie, je kan het! -
29 Augustus 2020 - 22:26
Ad:
Al met al weer een heftige week
Nu lekker thuis genieten
Nu voorbereiden voor je nieuwe kuur van dinsdag
Lieve Monique wens je weer het beste voor de komende week
Dat alles nu eens een keer mee mag zitten
En dat je weer snel bij je gezin bent
Grt Ad -
Lieve Monique
Gefeliciteerd met jullie trouwdag -
30 Augustus 2020 - 07:46
Leo:
Fijn om te lezen dat je ook deze tegenslag weer hebt weten te incasseren. Het wordt nu tijd voor een stabiele periode zodat je chemo zijn werk gaat doen. Hou vol en geniet tussendoor van je gezinnetje. Wanneer het kan/mag kom ik graag een bakkie thee met je drinken. ♥️ -
30 Augustus 2020 - 10:24
Joop En Thea:
geniet nog even van je gezinnetje dinsdag heb je al je energie weer nodig voor de volgende fase dikke knuffels van ons -
30 Augustus 2020 - 11:55
Jolanda:
Fijn Mo dat je even thuis mag zijn. Geniet er lekker van. We sturen wat extra energie naar je op zodat je je volgende kuur positief in kan. Xxxjes Jolanda -
30 Augustus 2020 - 12:35
Leo Visser:
Zo dat was dus weer een tijdje in het zieken huis door een beestje in je bloed . Ik hoop dat het nu weg blijft voor je! en dat je nu een paardagen mag genieten van Stefan en de kids en de huiselijke sfeer. Geniet er van Moniek. ik gun het je van harte!!
Was ook leuk dat je kinderen op jullie trouwdag toch met hun tweeen mochten komen leuk voor jou en de kinderen!!
Verder hoop ik dat het Dinsdag goed gaat verlopen en dat je dat weer snel bij je gezin mag zijn .
verder wens ik je van Harte Beterschap!!
Groetjes Leo ❤ -
30 Augustus 2020 - 14:15
Jan Dunning:
Lieve Mo,
Je hebt een groot en goed hart, in jouw situatie toch weer de kracht en energie opbrengen om zo iemand te begeleiden. Je bent een topper. Hoop dat de pac goed gaat en wens je heel veel sterkte: hou je taai dame -
30 Augustus 2020 - 18:19
Annet:
Wat ben je toch een lieverd.. zo druk met anderen maar het is nu MO -time... wat fijn om nu thuis te zijn met je allerliefsten.. laat je lekker verwennen❤️Denk aan je powervrouw -
30 Augustus 2020 - 21:23
Anita:
Lieve Monique
Sterkte weer voor de komende tijd.
Dikke knuffel
Anita&Ed -
31 Augustus 2020 - 09:36
Monique Altena:
Allereerst nog gefeliciteerd met jullie trouwdag, wat een leuke cadeaus hebben jullie gekregen! Wat fijn dat je lekker thuis mocht zijn. Begrijp je emotie bij mevrouw Visser heel goed, heftig even hoor! Sterkte weer voor de komende tijd, X Monique -
31 Augustus 2020 - 10:00
Bep Kusters:
Het klinkt als muziek in mijn oren! Ga er voor Moontje. Wat heb jij een doorzettings vermogen .maar zo ken ik je ook..je bent een heel speciaal mens.het is een eer om je te kennen .heel veel liefs -
31 Augustus 2020 - 16:55
Henk Van Der Wissel:
Mo geniet van de dagen thuis. Even de batterij opladen en op 1 September opgeladen met power en wilskracht weer naar het EMC.
Henk en Marianne van der Wissel -
31 Augustus 2020 - 21:31
Astrid:
Heerlijk even thuis kan je er dinsdag weer tegen aan. Geniet er maar heerlijk van
01 September 2020 - 10:39
Sonja Dekker:
Lieve Mo wat een doorzettings vermogen heb jij maar dat kan ook niet anders je bent zo sterke vrouw. Fijn dat je weer even naar huis mocht. Heerlijk genieten van je gezin. Vandaag weer je chemo ik wens je heel veel sterkte vandaag we denken aan je.❤❤