Even een update
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique
23 Juni 2020 | Nederland, Rotterdam
Tot onze grote verbazing mocht ik ineens de zaterdagmiddag naar huis. De opname werd drastisch gekort.
Dat was omdat de nabehandeling van de chemo in tabletvorm was die ik elke 12 uur moest innemen. Tja dat kan natuurlijk ook thuis om 5:30 uur & 17:30 uur. Daar waren we gelijk enthousiast over natuurlijk. There is no place like home!
Er werd nog even snel een chemo door mijn lijf gepompt en daarna gespoeld en ik kreeg alle medicatie mee naar huis. We hadden als verrassing tegen niemand iets gezegd.... des te leuker was de thuiskomst.
De kids vonden het heerlijk. Stefan en ik ook! Van zaterdag tot vrijdag gewoon even geen ziekenhuis! Even proberen zo normaal te leven als mogelijk. Voor zover mogelijk.
Even rust in mijn hoofd.... dat is wat ik wilde vooral. We gaan door zon verschrikkelijke rollercoaster dat het bijna niet te volgen is mentaal.
Ik ben van mezelf best een controlfreak maar dit is niet te controleren. Ik krijg hier zelf ook aardige lesjes in bepaalde zaken. Ik ben normaal behoorlijk vrijgevochten en doe het allemaal zelfs wel even. Heb niemand zijn/ haar hulp nodig. Helaas joh mo.... dat gaat hem niet worden! Ik heb hulp nodig en zal het moeten vragen ook! Dit is begonnen met de ouders die ons geholpen hebben om het huis zover in orde te krijgen zodat alle grote klussen gedaan zijn hier en voorlopig alleen bijgehouden hoeven worden. De was wordt door mijn schoonouders opgepakt en mijn ouders strijken dan weer. Man en kids moeten nu nog meer dan ooit bijspringen in het huishouden om het hier goed en prettig leefbaar te houden. Ik kan het gewoonweg niet zoals ik het zou willen. En daar moet ik aan wennen. Dingen niet kunnen!
De rust in mijn hoofd is thuis gerealiseerd. Zoals ik de vorige keer al aangaf was dat bed en die Po stoel een doorn in mijn oog. Ze deden me denken aan mijn doodsstrijd en dat was verschrikkelijk confronterend. Gelukkig begrijpt Stefan me en heeft hij ervoor gezorgd dat het spul snel is opgehaald. De kamer is weer mijn woonkamer.... pfew! Het enige waar ik nog last van had was de tuin. De bloemenzee die daar stond begon te verwelken, stinken en gaf ongedierte.... ook die moest normaal worden. We hebben met zijn allen de schouders er onder gestoken en ook de tuin is weer normaal.
En dat betekend rust in mijn hoofd. Ik vind het heerlijk.
Ik krijg er energie van en het gevoel een beetje normaal te kunnen leven tussen de chemo’s en ziekenhuis in.
Hoe is het nu met mijzelf?
Ik merk dat de chemo begint te werken....
Gelukkig doen ze tegenwoordig veel aan antimisselijkheid. Dat scheelt een behoorlijke slok op de borrel. Misselijk ben ik tot nu toe niet echt geweest. Wel merk ik vermoeidheid, heb ik last van mijn slijmvliezen in mijn mond, een metaalsmaak bij alles wat ik eet, bij tijd en wijle een hele irritante piep in mijn oren, mijn haar begint uit te vallen en ben ik behoorlijk geobstipeerd. Het zijn de vervelende bijwerkingen waar ik weer blij mee ben. Ik onderga ze met liefde... dit is mijn wonder... mijn 2e kans.... mijn leven.... ik onderga alles wat ik tegenkom in mijn strijd om beter te worden. Alles om nog zo lang mogelijk te mogen genieten van mijn leven. Bring it on... i Will flight like al Lion. NEVER A VICTIM: FOREVER A FIGHTER!
Ik heb deze spreuk zon beetje aangenomen tot mijn lijfspreuk. De kans die ik heb gekregen om toch te kunnen vechten in tegenstelling tot de eerste diagnose die ik heb gehad is me zo heilig... het is alles geworden. Klinkt heel gek misschien. Maar mocht dit alsnog “ fout” gaan. ( stel dat hè... ik ga voor de 100 jaar hoor dus wees niet bang dat ik de handdoek in de ring gooi) dan heb ik in ieder geval een gevecht geleverd. Ik ga me niet zomaar laten laten pakken door kanker. Ik ben er zo blij mee dat deze extra kans de kop op stak en dat ik hem heb mogen pakken dat ik me hier aan vastklamp en er alles aan zal doen om een zo goed mogelijk herstel te bereiken.
En nu... nu ben ik sinds zaterdag al thuis en kan ik eindelijk eens even reflecteren wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt is en even bijtanken en mezelf mentaal bij elkaar rapen. Gelukkig met al die liefde om me heen van iedereen is de eerste stap zo gezet. Je zit in een heerlijk warm bad van liefde en genegenheid zodat die stappen niet moeilijk zijn. De emoties kunnen nu vrij stromen en geloof me dat doen ze ook. Ik ben op het moment zon emo trut dat ik kan huilen om een hertje met grote ogen. Hahahah Ik ben nu op een punt beland dat ik soms vergeet wat er speelt.... en dat is goed. Natuurlijk vergeet je het niet maar gevoelsmatig voelt het thuis zo normaal dat het zalig en helend werkt.
Dat bedoel ik er mee te zeggen. Het voelt in ieder geval goed en dat is het belangrijkste.
We doen leuke dingen samen... we zijn heel ff naar het park geweest om wat foto’s te maken en lekker te wandelen. Het was kort... want lang wandelen houdt ik niet vol maar ik heb bewogen en mijn hobby weer eens beoefend. We hebben gisteravond lekker bij de vuurkorf marshmallows geroosterd. Mijn vriendin Miranda was er spontaan ook. Ouders en familie komen op bezoek. Het is allemaal heerlijk en genieten zolang het allemaal maar gedoseerd is en iedereen gezond van lijf en leden. We moeten namelijk best voorzichtig zijn met wie hier over de vloer komt en of deze persoon “ iets” mankeert. De chemo valt ook mijn bloed aan en mijn weerstand gaat dan ook plat. Ik wil risico’s voorkomen en heb mezelf dan ook in een soort thuisisolatie geplaatst. En met dank aan mijn schoonzusje Charlotte: Liever te voorzichtig dan onverantwoord risico nemen. En ze heeft gelijk.
De komende dagen is het nog even genieten van de momenten en dealen met de bijwerkingen van de chemo. Ik moet aansterken want komende vrijdag wordt ik weer opgenomen voor de start van de 2e kuur en staat me weer een stoot chemo te wachten. Dit houdt weer in dat ik een stuk of 7 chemo’s naar binnen krijg binnen 3 dagen. Dus weer een aanslag. Hoe beter ik start aan deze kuur hoe beter het is.
Ik ga nog een paar daagjes genieten voor ik weer naar het ziekenhuis moet.
Jullie horen me nog!!!!
23 Juni 2020 - 08:06
.Miranda :
Gister ook even lekker met Steef gekletst, we zijn t over 1 ding eens WAT BEN JIJ EEN TIJGER❤ -
23 Juni 2020 - 08:06
Joke Hopstaken :
Nou Monique, wat kun je het toch goed verwoorden , knap van je hoor .
Geniet nog maar lekker van het zonnetje deze dagen . Want er staat je nog wat te wachten zoals ik het lees ....maaaarrrrr je kunt het -
23 Juni 2020 - 08:26
Trijntje Bijlsma-Feenstra:
Monique wat heb ik een respect voor je
En je kan alles zo mooi schrijven
Heel veel sterkte dikke knuffel -
23 Juni 2020 - 08:34
Joke:
Je bent een topper !! -
23 Juni 2020 - 09:06
Ada Lubbe:
hoi wat fijn voor je dat je het thuis kan doen dat geeft veel rust
veel sterkte weer voor vrijdag en hopelijk dan ook weer naar huis
ik denk aan je xxx -
23 Juni 2020 - 09:20
Leo Visser:
geweldig dat je een poosje thuis mag blijven bij Stefan en de kids geweldig. Ik hoop dat alles goed blijft aan slaan. Maar ik dek dat je zelf voeld hoe het met je gaat. Veel plezier met je gezin. En heel veel beterschap groetjes Leo -
23 Juni 2020 - 09:40
Joop En Thea:
klapzoenen
23 Juni 2020 - 10:18
Thea Botbijl Poot :
Lieve monique
Wat moet er toch allemaal door jou hoofd gaan.
We proberen het te begrijpen, maar zoals jij het moet ervaren
Dat kunnen we niet.
Heerlijk voor jou en de fam dat je naar huis kon.
Maar let aub op hoe lief ook dat je niet te veel mensen bij je toelaat
Een infectie kan voor jou funest zijn.
Maar wat moet je veel ondegaan.
Ik wilde nt in eerste instantie naar je toe.
Maar t is ook een beetje te veel allemaal
En je naaste familie is nu het belangrijkste.
Ik ga wel naar coby en dick op de tuin en langs jou ouders.
Lieve sterke monique. En ik denk gelijk je mag ook zwak zijn.
Veel lieve groetjes en knuffels voor jou en je gezin
En sterkte in jou moeilijke strijd. Xxxx Tantetje. -
23 Juni 2020 - 10:21
Mandy :
Want ben jij een topper en een krachtige vrouw, veel sterkte samen veel liefs ❤ -
23 Juni 2020 - 10:23
Hetty Bruin:
Wat kan jij mooi schrijven en wat een vechter geweldig maar begrijp het voor je gezin doe je alles xxxx -
23 Juni 2020 - 10:24
Koos En Caroline:
Dat was zeker een verrassing voor jullie, onverwachts naar huis mogen.
Wat fijn om te lezen dat jij/jullie zo'n warm vangnet hebben met helpende handjes.
There's no place like home -
23 Juni 2020 - 10:41
Rob En Astrid:
Hai Tijgertje, wat een verhaal weer als dit zo blijft met schrijven kan je er in ieder geval op termijn een bestseller van maken. Heerlijk om te lezen dat tussen de momenten van het ziekenhuis toch zo lekker kan genieten van Stefan, Chelsea en Michael en natuurlijk van de rest van de familie , ook dat het mogelijk is om rustig aan op pad te gaan en van je hobby kan genieten, waardoor je door al deze geniet momenten weer de energie die je nodig heb voor de chemo te bufferen. Lieverd heel veel sterkte vrijdag met het volgende deel van de kuur. Liefs Rob en Astrid xxxxxxx -
23 Juni 2020 - 11:01
Daniëlle Vos :
Lieve Monique,
Wat fijn dat je naar huis mocht. Lekker genieten met je gezin.
Geniet ervan, pak je rust, laat je verwennen en zorg goed voor jezelf.
En voor vrijdag......... Ga ervoor leeuwin... Vrouw met een vechtershart❤️.
✝️⚓❤️ -
23 Juni 2020 - 11:58
Truus:
Jij bent een Topper -
23 Juni 2020 - 11:58
Jan Dunning:
Lieve Monique,
Jij schrijft zoals je bent en dat is sterk, aanvallend en fanatiek. Zoals ik de vorige x schreef: stapje voor stapje vooruit en rustig aan doen. Luister naar je lichaam en doe de dingen die je kunt en wees tevreden met alles wat je kunt. Denk niet aan wat niet kan, dat geeft je lichaam zelf wel aan. Trots op deze leeuwin. Hou je haaks en blijf positief. -
23 Juni 2020 - 11:59
Yvonne :
Lieve Monique
Wat heb je dat weer mooi geschreven en verword als ik je berichten lees dan denk wat een power vrouw ben jij
En ben zo blij voor je met deze zijdeur die je heb gekregen geniet van je mooie gezin en familie deze dagen heerlijk thuis -
23 Juni 2020 - 12:08
Marjo Van Cuyk:
he monique
Zo fijn om te lezen dat je thuis lekker kunt genieten van alles om je heen
Ik bewonder hoe jij met alles omgaat.
Nu genieten , het weekend weer strijden tegen de chemo.
Liefs marjo -
23 Juni 2020 - 13:26
Marjo:
Mo heel veel genieten nu je bent een kanjer -
23 Juni 2020 - 13:29
Monique Altena:
Wat ontzettend fijn Monique dat je lekker thuis mag zijn. Lekker genieten van je gezin, de gewone dingen en even niets. Kanjer!!! -
23 Juni 2020 - 14:26
Yvonne Westerbaan :
He kanjer,
Wat heb je dit weer mooi geschreven,
Ik wens hele gezellige dagen met de familie.
En heel veel kracht straks als je weer pff naar het ziekenhuis
Gaat.
Ik denk aan je hoor ♥️♥️♥️ -
23 Juni 2020 - 15:04
Tony (Yarden):
Goed om positieve dingen te horen, laten wij hopen dat dit full te houden is en goed aanslaat. Hang in there girl!! En sterkte voor de rest van de familie -
23 Juni 2020 - 16:08
Esther Van Dragt Langan :
I hope in wonder for u and for my Brothers grand child in IRELAND in Dublin that is month in hospail with leukemie and hope up a wonder for the 2 of u all the best xxxx -
23 Juni 2020 - 17:07
Anita:
Lieve Monique
Neem je tijd, doe wat je kan en laat de rest lekker over aan wie het wil.
Makkelijk gezegd, weet ik wel, maar die mensen helpen je graag.
Sterkte en dikke knuffel
Anita & Ed -
23 Juni 2020 - 20:59
Renate Mommers:
Monique wat ben jij en kanjer -
24 Juni 2020 - 21:43
Fred Den Hollander:
Hoi Mo,
Wat ben ik iedere keer weer onder de indruk van je kracht die je in je verslaglegging van kale nare feiten legt. Heb ik zeer veel bewondering voor. Wens je voor de 2e chemokuur vanaf morgen dan ook diezelfde kracht toe. Kracht die je moet helpen, moet ..... genezen( mag ik dat/durf ik dat te zeggen ? ). Ja Mo waarom niet? Als jij ( met uiteraard Stefan en je kids/familie aan je zij ) zo hard ervoor willen en kunnen vechten moet dat toch succes geven? Ga ervoor Mo !!! Alle kracht! -
25 Juni 2020 - 08:18
Tessa:
RESPECT !!! Ga ervoor en maak al die Kut cellen dood. Heel veel sterkte bij je tweede shot chemo. Ik hoop dat je het allemaal een beetje kunt ondergaan. heeeeeel veel sterkte . dikke knuffel Tessa en voor nu geniet van het zonnetje ( in de schaduw) -
26 Juni 2020 - 12:42
Peggy:
❤ -
28 Juni 2020 - 12:06
Walter:
Sjee Monique, ik als verwoed rollercoaster liefhebber heb al vele achtbanen beproefd maar die rollercoaster van jou....is toch wel heel spectaculair en jij weet hem te doorstaan! Een hele dikke petje af voor je...en voor je gezin natuurlijk want die zitten in het bakkie achter jou en gaan net zo hard met jou mee. Blijf doorgaan, hou vol, neem alle afdalingen, hobbels en bochten dan weet ik zeker dat je de eindstreep gaat halen. Diep diep respect voor je...wat een kanjer, een kanjer van goud!
Het is natuurlijk een vreselijk k-onderwerp waarover je je blog moet schrijven maar meid wat kan jij goed leuk maar ook positief schrijven. Volgens mij heb jij hier een nieuwe roeping, schrijfster worden!
Hou je haaks, pas goed op jezelf en last je lekker verzorgen, probeer positief te blijven en pak elk sprankeltje hoop met beide handen. S6, de achtbaan is nog lang maar je kan het, je bent op de goede weg en ik weet zeker dat jij het station op een positieve manier haalt en dat je wel is waar misschien een beetje krokkie.....uitstapt, zodat je deze hele shit achter je kan laten!
Liefs en sterkte van ons 3 xxx
Jeanette, Do en Walter.