Hoe gaat het nu.... - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Monique Bijleveld - WaarBenJij.nu Hoe gaat het nu.... - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Monique Bijleveld - WaarBenJij.nu

Hoe gaat het nu....

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique

25 Juli 2020 | Nederland, Rotterdam

Vrijdag 17 juli mocht ik gelukkig naar huis met een arsenaal aan medicatie en antibiotica. We zouden even 2 weken niet naar het ziekenhuis hoeven gaan.
Helaas werd dat niet helemaal de waarheid en realiteit.
De zondagochtend werd ik wakker met mijn arm onder het bloed. De picc lijn was behoorlijk aan het bloeden gegaan. Waarschijnlijk heb ik er op liggen slapen of iets dergelijks.
Het specialistisch team van de thuiszorg was snel gebeld en zij kwam al vrij snel om naar die picc lijn te kijken en het te verzorgen. Het bloeden heeft ze kunnen stoppen alleen helaas het leek of de picc lijn gesneuveld was. Er kwam niets in of uit. Wat ze ook probeerde. De dame van het specialistisch team moet dan overleggen met het ziekenhuis. En ja hoor.... we moesten naar de spoedeisende hulp komen. Ook daar konden ze niets met de lijn. Dat werd dus waarschijnlijk operatie nr 3 om de lijn te vervangen.
Dinsdag moest ik me melden op de radiologie. Met 10 kg lood in elke schoen liep naar die operatiekamer. Ik weet ondertussen wat het is om zon lijn te laten plaatsen. Geloof me... ik ben geen zeikerd qua pijn... maar dit sla ik liever over. Ik vind dit echt een drama!
Met knikkende knieën klom ik op de operatie tafel. Gelukkig ging de radioloog eerst kijken wat er nou precies aan de hand was. Hij probeerde contrastvloeistof in de picc lijn te spuiten. Tegelijkertijd wordt dan via een röntgen apparaat realtime gekeken. Je ziet dus echt waar die contrastvloeistof stopt. Dat was zon 6 cm in mijn arm. Daar zat een knik in het slangetje. Vergelijk het met een knik in een tuinslang. Zolang die knik er zit krijg je er niets in of uit. Heel voorzichtig hebben ze geprobeerd om die knik uit mijn arm te krijgen. Voorwaarde was dat het uiteinde van de lijn nog in het grote bloedvat zou zitten. Gelukkig was dat het geval!! Hiermee was dus de lijn gered en hoefde ik niet weer geopereerd worden.
Ik kon die radioloog wel zoenen!!!

Woensdagochtend moest ik bloed af laten nemen en de picc lijn laten verzorgen op de Dagbehandeling Oncologie. Dus dat was weer een ritje naar het erasmus.
Vrijdag kreeg ik de uitslag. Ik voel me ondertussen misselijk en heb moeite met blijven eten. De dokter vertelde dat mijn nierfunctie behoorlijk achteruit was gegaan door de bijzonder hoge dosis antibiotica voor bestrijding van die zeldzame bacterie. Tuurlijk ook dat kan er wel bij....en nu? Dit was gelijk mijn volgende vraag... de uitslag was dat de nierfunctie achteruitgang wel stabiel leek en dat ik naar huis mocht onder voorwaarde dat ik minimaal 2,5 - 3 liter zou drinken. Ik moet de antibiotica in deze hoge dosis afmaken. Het gaat om nog 3 dagen...even volhouden nog. Wat een bagger spul is antibiotica. Ik ben bijkant misselijker van die troep dan de chemo. Het is een behoorlijke aanslag op mijn lichaam dat merk ik wel. Na die 3 dagen moet de antibiotica uit mijn lijf verdwijnen en heb ik 3 dagen om nog wat aan te sterken voor mijn chemo.
Ik hoop zo dat die door mag gaan... ondertussen is het dan bijna 4 weken dat ik geen chemo heb gehad. Dat idee vind ik niet zo fijn. Ik wil die chemo hebben. Uiteraard moet het niet levensbedreigend worden zoals het in deze situatie zou zijn... maar mijn gevoel zegt behandelen!!!!
We gaan het zien volgende week vrijdag!
Voor nu hoop ik op nog 6 daagjes relatieve rust en nu echt even geen bezoekjes aan het ziekenhuis. Ben er wel ff klaar mee.
Het wordt tijd dat de boel eindelijk eens mee gaat zitten. Gelukkig zijn belangrijkste uitslagen nog wel steeds goed, maar de bijwerkingen die je er gratis en voor niets bijkrijgt, mogen ze van mij wel houden ondertussen!
Soms wordt je er moedeloos van.... maar...
NEVER A VICTIM.... FOREVER A FIGHTER.
Ik geef niet op!
Iedereen weer bedankt voor de vele kaartjes, bloemen, kralen voor mijn power armband, berichten.... echt zo super!

• 25 Juli 2020 - 13:02

Jeannette:

Ha Monique, wat fijn dat je weer een berichtje schreef. We waren ongerust omdat we paar dagen niets meer hoorden/ konden lezen. Hoop voor je dat het nu eindelijk eens de goede kant op mag gaan. Sterkte en heel veel succes. Je verdient het zo!

• 25 Juli 2020 - 13:04

Petra:

je word geleefd, je kan niks plannen want het loopt altijd anders maar zo te lezen doe je dat super.
    hopelijk nu even thuis voor je weer hard ertegen aan moet sterkte daar zet hem op

• 25 Juli 2020 - 13:48

Sientje:

lieve Mo
    Je krijgt ook wel veel voor je kiezen .We weten dat je een vechter bent zet hem op meiske voor je man je kids je lieve naasten en iedereen die om je geeft.Topper Mo..dikke tuut uut leeuwadden

• 25 Juli 2020 - 13:58

Joop En Thea :

klapzoenen

• 25 Juli 2020 - 14:32

Anita:

Lieve Monique
    Op naar de volgende chemo, dat moet gewoon.
    Dikke knuffel
    Anita&Ed

• 25 Juli 2020 - 14:46

Marjan:

Wat krijg je toch weer allemaal voor je kiezen pffff maar petje af zoals je alles schrijft en wat ben je een strijder . Veel sterkte Monique en de rest van de familie . NEVER WALK ALONE

• 25 Juli 2020 - 14:48

Jan Dunning:

Lieve Monique,
    Wat overkomt je toch allemaal, ongelooflijk toch. Je kunt er niets aan doen en dan toch maar blijven vechten. Gelukkig kun je nu weer (hoop ik) een aantal dagen lekker bij je gezin zijn en van hun genieten. Heel sterkte en positiviteit gewenst

• 25 Juli 2020 - 14:53

Monique Altena:

Die chemo gaat er komen, nog even door. Wat ben je ook een kanjer!

• 25 Juli 2020 - 15:29

Leo :

Zet'm op hè!! Ik moet denken aan het duracel konijntje

• 25 Juli 2020 - 15:30

Koos En Caroline:

Het is allemaal heftig ( en dan druk ik mij nog zachtjes uit), wat jij moet doorstaan.
    Wij blijven de positieve energie sturen naar jou. Powervrouw

• 25 Juli 2020 - 15:48

Bep Kusters:

Blij om weer wat te horen van je Monique..hou vol meid .een hele strijd maar je doet het geweldig goed ! Veel sterkte en ik blijf duimen...

• 25 Juli 2020 - 16:22

Daniëlle Vos :

Lieve Monique,
    Pffff al die bijwerkingen. Het is niet niks, maar wat doe je het goed!!!!
    Ik hoop voor je dat de chemo door kan gaan

• 25 Juli 2020 - 16:30

Tessa:

He meid, wat fijn om weer iets van je te horen, en wat heb je een pech gatverdamme.
    Ik hoop dat die antibiotica gauw zijn best heeft gedaan , En dat je weer anders stappen kunt ondernemen.

Sterkte meid... knuf vanuit Fryslan

• 25 Juli 2020 - 17:01

Jeannet:

Hallo Monique wat ben je toch een vechter je zal zeggen ik moet wel je wilt er voor gaan en dat begrijp ik ook al zal het soms heel moeilijk voor je zijn hoop dat je nu snel je chemo krijg sterkte weer en een knuffel van mij x

• 25 Juli 2020 - 21:50

Ada:

Topper ben je, ben zo ongelooflijk trots op jou, hoe je alles doet..... meid never a victim.... you can do this

• 25 Juli 2020 - 22:16

Joke Hopstaken :

Knuffel knuffel

• 26 Juli 2020 - 08:00

Leo Visser :

zo dus dat waser aan de hand . Ik maakte mijn zorgen dat je niks meer schreef. Maar gelukkig het viel dus achter af wat wel spanning bij jou gaf toch wel mee! Maar gelukkig dat je bij je gezin blijft en niet weer in het ziekenhuis hoeft te verblijven. Ik hoop dat je gouw opknapt! Beterschap Moniek!!❤

• 26 Juli 2020 - 09:50

Herman De Kwant:

Heftig allemaal om te lezen , maar blijven vechten hoor veel sterkte

• 26 Juli 2020 - 12:23

Mar Heijstek:

Monique wat ben je toch een ongelooflijk sterke vrouw, iedere keer weer tegenslagen en je blijft positief en je slaat je er steeds door heen. We zijn apetrots op je. Houd vol en hopelijk komt er snel licht uit de tunnel.
    Je bent een kanjer dikke kus van ons.

• 26 Juli 2020 - 16:35

Tamira:

Ben blij dat je weer wat geschreven hebt

• 26 Juli 2020 - 20:47

Petra:

Idd weer blij weer wat van je gehoord te hebben
    Je bent een kanjer

• 26 Juli 2020 - 22:23

Yvonne :

Lieve Monique.
    Ik ben blij dat ik weer even iets van je hoor.
    Valt allemaal zo zwaar wat jij allemaal moet doorstaan.
    Ik denk elke dag aan je.
    Hoop echt dat de chemo door kan gaan.
    En dat de misselijkheid over gaat.
    Veel liefs van mij
    Yvonne xxxz

• 27 Juli 2020 - 00:34

Thea Botbijl:

Lieve Monique
    Wat moet je toch veel ondergaan .
    Alles wat erbij komt een doffe ellende als je t leest .
    Nt je wil door en daar ga je ook voor .
    Maar wat doet t allemaal met je .
    Fijn dat je weer wat schreef.
    We denken aan je en we blijven hoop houden voor jou
    En je gezin .sterkte voor jou en ook je lieve gezin
    Veel liefs en positieve energie sturen we naar je toe .
    Groetjes Tantetje xxxx

• 27 Juli 2020 - 05:36

Anneke Blijlevens:

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

• 27 Juli 2020 - 15:40

Etienne:

Hoi Mo,

Echt meezitten wil het niet, maar ik weet zeker dat je dit overwint. Vrijdag er weer vol tegen aan met je chemo. Je doet het TOP!

• 28 Juli 2020 - 07:57

Peggy:

• 28 Juli 2020 - 14:00

Peet:

moontje,

Hou vol en keep fighting ❤❤❤❤❤

• 28 Juli 2020 - 18:34

Daniella:

Lieve mo,
    Wat ben je aan het vechten. Ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat er zoveel collega's van de post, vrienden, ( je familie sowieso) meeleven, aan je denken, of iets speciaals hadden/hebben geregeld. Om jou te laten weten dat we aan je denken. En ik weet zeker dit gaat ook niet meer gebeuren. Dit zegt wat over jou.
    Je bent een mooie mens.
    Hou vol en blijf vechten.
    Dikke x