Update 29-12-20 - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Monique Bijleveld - WaarBenJij.nu Update 29-12-20 - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Monique Bijleveld - WaarBenJij.nu

Update 29-12-20

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique

29 December 2020 | Nederland, Rotterdam

Het wordt weer eens tijd voor een update.

De afgelopen maand was er een met ups en downs.
Alles wat er gebeurt is zinkt een beetje in en dat hakt er behoorlijk in op mentaal gebied. Door de hectiek en het ziek zijn verwerk je dat allemaal niet en waarschijnlijk is het ook een soort overlevingsmechanisme wat die gevoelens wegduwt.
Steeds meer besef ik hoe fragiel het leven is en hoe belangrijk het is om te genieten van alles en iedereen om je heen.
Voor nu ben ik eigenlijk gewoon moe... zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn lichaam wil niet snel genoeg herstellen naar mijn zin. Terwijl men in het ziekenhuis heel tevreden is over mijn conditie. Rondjes van 2 km lopen is voor hun een hele afstand en heel goed. Dit is een karaktertrek van mij en zal ik moeten accepteren. Verder heb ik steeds meer last van neuropathie gekregen. Dit houdt in dat er een zenuwbeschadiging is ontstaan aan mijn voeten en handen. Hierbij heb ik een doof gevoel in mijn handen en constant het gevoel dat mijn voeten slapen. Dit geeft wel wat een vervelend gevoel en zorgt dat ik regelmatig mijn evenwicht moet zoeken. Heel vervelend maar het is zo.
Op mentaal vlak ben ik vooral heel bang... bang voor wat komen gaat... bang voor dat de kanker weer terug komt... bang dat ik niet oud wordt. Overdag gaat het wel goed maar in de nacht lig ik vaak te piekeren.
Soms heb je van die momenten... zoals vanavond... ik ben aan het koken. Iets heel normaals in je leven... en ineens flitst er dan door mijn hoofd... sta je volgend jaar ook nog zo?? Ben je er dan nog wel???
Die verdomde onzekerheid die deze ziekte met zich meebrengt is zo bizar.
Niet alleen voor mij maar ook voor de mensen om me heen.
Na de 1e kerstdag krijg ik een berichtje van mijn dochter. Met daarin de tekst dat ze dankbaar is dat ze nog kerst met me heeft kunnen vieren.
Dat plaatst een heleboel dingen in een ander perspectief en besef je wat het belangrijkste is. Making memories met je dierbaren.
Het is zo pijnlijk om te zien hoeveel pijn de mensen om me heen hebben omdat ik ziek ben. Dat is behoorlijk heftig.
Dit is in een notendop hetgeen wat me bezig houdt.
Ondanks alle lichamelijke ongemakken (neuropathie, vermoeidheid, mijn gehoor wat slecht is, die irritante piep in mijn hoofd) en de mentale strubbelingen gaan we gewoon door en blijven we knokken om het beste eruit te slepen.

Na een heerlijke kerst, waar we op en top van genoten hebben, wat het maandag weer tijd om bloed te geven voor onderzoek en verzorging van mijn pac. In de middag kregen we de uitslag van de arts doorgebeld.
Helaas was mijn HCG licht gestegen.
Mijn HCG waarde is nu 2,2. De vorige keer wat dit 0,7.
De arts vond het nog geen reden tot paniek, omdat ik wel eens meer schommel met deze waarden. Maar het kan ook duiden dat de kanker zich weer gaat roeren. De stijging is minimaal maar toch reden om eerder mijn bloed te checken, namelijk over 2 weken. Ze willen het even wat sneller opvolgen om te kijken wat er nou precies aan de hand is.
Dit is best wel weer spannend.

Verder zijn er problemen met mijn spiraal. Dit kwam op de vorige scan naar boven. Op de ct scan leek het of de spiraal door of in de baarmoederwand zat. Afgelopen maandag heb ik een aanvullende echo gehad en is er geprobeerd om het ding te verwijderen. Helaas is dat niet gelukt en zal ik over een poosje waarschijnlijk onder het mes moeten om dat ding veilig te verwijderen.

Al met al is het niet saai in huize bijleveld... menigeen vraagt ons wel eens hoe we overeind blijven. Voor nu hebben we alle 4 geen keuze en moeten we door met al onze onzekerheden, angsten, vermoeidheid en door lopen. Hand in hand... Naar dat kleine lichtpuntje aan het eind van deze hele donkere tunnel.

Veel liefs...

• 29 December 2020 - 21:28

Miranda :

• 29 December 2020 - 21:34

Caroline Bijleveld:

Het blijven spannende tijden. Wij blijven en jou en je gezin denken.

• 29 December 2020 - 21:38

M Hofstede:

Kanjers, blijf aan jullie denken.
    Blijft spannend zo zeg jeetje.

• 29 December 2020 - 21:42

Ben:

Hoi Monique.

Logisch dat deze gedachten in je opkomen .
    Ik vind het ongelofelijk knap wat je allemaal doorstaat.
    Hopelijk wordt het lichtpuntje waar je over praat groter de komende tijd.

Liefs van je collega....XX

• 29 December 2020 - 21:45

Anita:

Lieve Monique
    Heel veel moed, sterkte en dikke knuffels. Ook wij denken vaak aan jullie.
    Houd moed.
    Anita& Ed

• 29 December 2020 - 21:55

Renate:

Ik blijf aan jullie denken

• 29 December 2020 - 21:56

Joke:

Sterkte en heel veel liefs

• 29 December 2020 - 21:57

Jeroen En Winnie:

Geniet van de mooie momenten met jullie fantastische familie deze dagen. Wij wensen jullie een fijne jaarwisseling toe, en hopen dat het de komende tijd weer beter met je gaat!
    Groetjes Jeroen en Winnie ❤️

• 29 December 2020 - 22:06

Joke:

Je bent een kanjer!! Ik wens jullie een hele mooie jaarwisseling en hoop op een zoveel beter jaar voor jullie maar ik weet zeker dat het goed komt dikke knuffel Joke

• 29 December 2020 - 22:22

Marjo :

Heel veel sterkte

• 29 December 2020 - 22:24

Marjo :

Laat hopen dat 2021 heel veel goeds brengt voor jou en jouw gezin

• 29 December 2020 - 22:26

Tessa:

pfff wijfie wijfie, wat een ellende .
    Wij vrouwen moeten niet teveel in het hoofd zitten, maar meer in ons lijf. Dit doe je door te dansen , je heupen bewegen , en naar je buik te ademen. schudt alles los en voel hoe je meer in je lijf zit in plaats van je hoofd. Misschien een fijne ontspanning voor t naar bed gaan.

Ik heb dit geleerd van mijn coach en misschien vind je het wat zweverig oid. Maar ik vind het erg fijn . Ik wens je alle kracht toe en geniet van je lieve gezin. op naar 2021 . let's do this shit !!
    dikke knuf vanuit Friesland
    Tessa

• 29 December 2020 - 22:32

Jeannette:

Ach meisie toch. Wat is het toch moeilijk om tussen hoop en vrees te leven. Zoveel respect voor jou. Ik denk veel aan jullie. Als iemand een beetje geluk verdient ben jij het wel.
    Hoop met heel mijn hart dat 2021 jouw jaar wordt! Liefs, Jeannette

• 29 December 2020 - 22:35

Sientje:

sterkte kanjer

• 29 December 2020 - 22:36

Nico:

Als je dit allemaal meemaakt valt er niks meer te zeuren in mijn leven...
    Sterkte waar ook maar.. HOU VOL !!

• 29 December 2020 - 22:54

Daniëlle Vos :

Lieve Monique,
    Jeetje meid, het houdt niet op zeg. Ik hoop zo voor je dat je je snel beter voelt. Zo wel lichamelijk als geestelijk. Ik blijf er bewondering voor hebben hoe je dit doet. En natuurlijk ook voor Stefan en de kinderen. Jullie zijn een mooi, warm en liefdevol gezin. Weet dat ik nog altijd aan jullie denk. Zet 'm op leeuwin. Jij kan dit ✝️⚓❤️

• 30 December 2020 - 00:36

Marjan:

Heel veel sterkte en maak nog maar heel veel herinneringen de komende jaren KANJER

• 30 December 2020 - 08:49

Rebecca Russchen:

❤️

• 30 December 2020 - 11:43

Mar Heijstek :

Monique heel veel sterkte . Hopelijk gaan de waardes straks weer zakken . Door al de drukke en heftige tijd en straks ook nog oud en nieuw , dat het nieuwe jaar beter gaat worden.

• 30 December 2020 - 13:39

Leo Visser:

Lieve Moniek het duurt lang voor dat het allemaal genezen is. Maar kijk en denk vooruit. En dat je nog steeds bij je gezin bent. En ik hoopdat het heel lang met je gezin mag blijven. En denk ik ben bij mijn gezin en wil daar blijven. Ik wens je heel veel vreugde toe met je gezin en een gelukkig en gezond nieuw jaar en blijf vooravoor uit kijken een geniet van elkaar elke dag!! Groetjes leo

• 30 December 2020 - 16:09

Sandra:

Hoi lieverd, ik moet vaak aan je denken! En die helse strijd die je moet leveren tegen deze rotziekte. Heel veel sterkte!

• 30 December 2020 - 17:08

Rigtje:

Strone together
    Dat gaat met pijn en verdriet,met vallen en opstaan en doorgaan ook al kan je bijna niet meer.
    Maar daar zijn je familie ,vrienden, en zelfs mensen die je niet kent.
    Die geven je de kracht om te strijden .
    Strone together.
    Heel veel liefs en dikke knullel

• 30 December 2020 - 18:21

Astrid:

Wat een topper ben jij zeg en wat een heerlijk warm gezin heb jij om je heen ik wens jouw en je gezin een 2021 vol liefde en gezondheid.

• 30 December 2020 - 20:30

Etienne :

Al met al is het niet saai.....nou ik hoop voor jullie dat 2021 heeeeel saai gaat worden met alleen maar goede berichten. Saai maar wel lekker. Liefs Etienne en Anneke

• 30 December 2020 - 20:55

Peggy:

• 31 December 2020 - 17:24

Daniella:

Lieverd, ik wens jullie een relaxte oudjaarsavond.
    Op naar een liefdevolle, mooier, en gezonder
    2021

• 02 Januari 2021 - 16:30

Michel Groeneveld:

Lieve Monique,
    Ik heb de meeste verslagen in de afgelopen tijd van jou gevolgd en vol ontzag gelezen.
    Wat ben jij en jouw familie kanjers.
    Ik heb in een zelfde situatie gezeten met mijn vrouw, zodat ik redelijk weet wat er speelt ( angst, vechten, saamhorigheid e.d. ) maar vooral de vele ziekenhuis bezoeken.
    Het gekke is dat ik heel lang geen reactie kon plaatsen op jouw site aangezien bij mij heel veel herinneringen naar boven kwamen waar ik het vreselijk moeilijk mee had!
    Nu is de tijd gekomen om dat wel te doen.
    Ik ben niet gelovig, maar ik heb in die tijd heel wat schietgebedjes gedaan ( en gelukkig tot nu toe met succes ).
    Dit zal ik voor jou en je familie ook doen.
    Ik wens jou, Stefan en de kids een goed en krachtig herstel toe en dat jullie maar heel veel van elkaar mogen genieten!

Veel liefs Michel