Het balletje is aan het rollen - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Monique Bijleveld - WaarBenJij.nu Het balletje is aan het rollen - Reisverslag uit Rotterdam, Nederland van Monique Bijleveld - WaarBenJij.nu

Het balletje is aan het rollen

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique

22 April 2022 | Nederland, Rotterdam

Op 17-3 kreeg ik de uitslag van de PET scan. Hieruit bleek dat er een tumor in mijn rechterlong ( een nog bestaande) licht actief was.

Na overleg met de oncoloog en met Stefan heb ik gekozen voor operatie.

Het voordeel hiervan is dat de tumor er in zijn geheel uitgehaald wordt en onderzocht kan worden. Het nadeel is dat het best een ingrijpende gebeurtenis is.

Hierdoor wilde men weten of mijn longen dit geweld wel aankunnen.

Mijn longen hebben natuurlijk door de uitzaaiingen (en dat waren er best wel veel) en de longembolieen een behoorlijke klap gehad.

Maar Monique zou Monique niet zijn als ik niet een 1 of andere surprise achter de hand heb. In mijn geval is dat meestal wel iets bijzonders en dan niet in de meest positieve zin van het woord. De ene bijwerking na de andere bijwerking kreeg ik voor mijn kiezen.

Uiteraard is dit nu ook weer het geval.

Alleen is het dit keer een positieve wending! Ik heb zo hard gewerkt aan mijn conditie dat mijn longfunctietest binnen de gemiddeldes valt van een vrouw van mijn leeftijd. Dat is echt positief!

Dit heb ik voor elkaar gekregen door elke dag met mijn conditie bezig te zijn. Elke keer kwam ik niet verder omdat mijn neuropathie aan mijn voeten me parten speelde. Eindelijk heb ik nu iets gevonden wat ik geweldig vind en waar ik verder mee kom.Ik heb een hometrainer kunnen lenen en daar train ik iedere dag op. In het begin ging dat niet al te goed. Tegenwoordig zit ik elke dag op de fiets voor de tv op de slaapkamer een workout van een half uur weg te werken. Ongemerkt fiets ik dagelijks toch zo ongeveer 15 km weg. Met de nodige inspanning en impact. Hiermee is mijn conditie zo ontzettend verbeterd. Voor iemand met mijn ziekte is dat best een unicum. De artsen in het Erasmus zijn ook heel content hiermee.

Deze verbeterde conditie en dus betere longinhoud heeft ervoor gezorgd dat mijn operatie is goedgekeurd.

Donderdag 21 april moest ik me melden in het erasmus voor de pre operatieve onderzoeken. Ik heb röntgenfoto’s laten maken, een ecg, bloedonderzoek, urine onderzoek, gesprekken met de thoraxchirurg, de anesthesist en de zaal arts van de thorax afdeling.

Hiermee is het eerste traject voor de operatie voltooid en gaat het balletje rollen.

De operatie gaat naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden tussen nu en 4 weken.

Wat gaat er nu precies gebeuren? Ik wordt een dag voor de operatie opgenomen. De dag erna wordt ik geopereerd. De operatie gaat een ochtendje duren. Mijn linkerlong wordt beademd en mijn rechterlong wordt leeggehaald zodat er ruimte is om met de robot te opereren. Hiervoor krijg ik een snee tussen mijn ribben en gaan ze hiermee met de instrumenten naar binnen.De tumor zit niet helemaal aan de rand van mijn longen dus er wordt een taartpunt weggehaald waarin de tumor zich bevind. Ze gaan tijdens de operatie mijn longen plaatselijk verdoven (een zenuwblok) en een morfine pomp aanbrengen om de pijn na de operatie te kunnen reguleren. Ik moet er rekening mee houden dat dit niet voldoende is en mag om meer pijnstilling vragen als dit nodig is. Na de operatie blijft er een drain achter die een paar daagjes moet blijven zitten. De inschatting is dat ik ongeveer 3-4 dagen moet blijven en dat ik daarna naar huis mag om te revalideren.

Het is heel gek maar dit traject geeft me op de een of andere manier heel veel rust. Ik heb gewerkt aan mijn conditie en uithoudingsvermogen. Mijn lichaam heeft de afgelopen periode heel veel gedaan om de kanker zoveel mogelijk weg te werken. Dat er nog een keer een ingreep gedaan moest worden wisten we. Deze tumor die nu opspeelt was ook de reden waarom de oncoloog zei dat ze zeker wist dat er nog iets moest gebeuren en dat het terug zou komen. Juist dat heeft achteraf bekeken voor zoveel onrust gezorgd bij mij. Ik heb er constant tegenaan lopen hikken en ik heb al die tijd ergen gevoeld dat ik er nog niet was. Nu dit bekend werd kwam er een soort rust over me heen. Deze hindernis hing in de verte en was ongrijpbaar. Nu kan ik erbij en gaan we de strijd aan. Lets Get That motherf***er (pardon my language) en doorrrrrr.

Het wordt weer een spannende tijd en de zo gewenste rust voor ons allemaal is er nog steeds niet maar ik hoop toch echt dat dit voorlopig de laatste hindernis is die we voor onze poten krijgen.

Michael is aan het afstuderen…. Chelsea zit in haar examens en is bezig met de inschrijving en toelating voor een nieuwe opleiding. Stefan heeft ook de nodige tikken te verwerken gehad. De rest van het kringetje krijgt ook de nodige shit mee. Het wordt toch echt tijd dat er rust komt na dit. Laten we hopen dat ons dit eens een keertje gegund is.

Voor nu ga ik me voorbereiden op de operatie en blijf ik elke dag aan mijn conditie werken. Ik ga mijn tas zo langzamerhand klaar maken en me fysiek en mentaal voorbereiden op wat komen gaat.

Zoals de chirurg heel mooi zei…. Je bent een wondertje die een heel gemene kankersoort het behoorlijk moeilijk heeft gemaakt. We gaan je helpen met die resttumor door een operatie die voor ons een “ piece of cake” is maar voor jou een heftige tijd gaat worden. We gaan ervoor.

Wordt vervolgd.

• 22 April 2022 - 10:53

Joop En Thea:

heeeeel veeeeel sterkte voor jou en je mooie gezin en laten we er van uitgaan dat er eindelijk rust komt voor jullie heel veel dikke klapzoenen

• 22 April 2022 - 11:00

Jeannette:

Heel veel sterkte, maar vooral succes sterke vrouw! Respect!

• 22 April 2022 - 11:03

Sander Van Schijndel:

Heel veel sterkte en power voor jou en je gezin!

• 22 April 2022 - 11:06

Petra Kuites:

Heel veel sterkte weer gewenst, maar oh wat hebben jullie al veel te verduren gehad zeg! Dat ellende balletje nu maar is met een katapult heel ver weg schieten…zodat jullie eindelijk decreet krijgen die jullie verdienen. Heel veel moed en kracht voor jullie allemaal! Liefs Petra

• 22 April 2022 - 11:22

Daniëlle Vos:

Hey jij Powervrouw,
    Ik zit het wederom met kippenvel en vol bewondering te lezen. Wat een prestatie heb jij geleverd!!! Dus ook voor nu lieve Monique........ Zet m op, je kunt het! Haal al je wapens uit de kast LEEUWIN. Heel veel succes gewenst met de operatie en ik hoop met alles wat ik in me heb dat je herstel op alle gebieden voorspoedig gaat. ik denk aan jullie

• 22 April 2022 - 11:56

Truus:

HEEL VEEL LIEFS,en hou vol

• 22 April 2022 - 11:59

Jan Dunning:

Lieve Mo,
    Wat een spannende tijd in aanloop naar de operatie. Het fietsen is een heerlijke gewoonte ( fiets zelf elke dag 35 kilometer, maar dan buiten) en het geeft veel rust in je hoofd en de conditie blijft lekker op peil. Wat heerlijk dat je weer meer uitzicht krijgt door deze operatie, hoe vervelend zoiets ook is. Fijn dat het goed gaat met de kids en wens Stefan veel sterkte. Blijf positief powervrouw. Ik denk aan je en wens je sterkte bij weer een moeilijke stap.

• 22 April 2022 - 12:04

Hanneke Van Der Linden :

Beste Monique
    We hopen dat deze tegenvaller een heel gunstig verloop zal hebben. Je bent een taaie hoor. Wat fijn dat het met de kids zo goed gaat. Wij wensen jou veel sterkte toe met de behandeling.
    Groetjes van ons.

• 22 April 2022 - 13:00

Jill:

Zit gewoon met dik kippenvel hier. You go girl
    Xxx

• 22 April 2022 - 13:08

Joke Hopstaken :

Dat wordt zeker een heftige tijd , maar zoals jij dit allemaal hebt gedaan kun jij dit ook weer hoor ….
    Samen met jouw gezinnetje gaat het zeker lukken en wij zullen allemaal voor jou duimen en veel positieve energie sturen

• 22 April 2022 - 14:39

Miranda:

Hahahaha yep zo schrijf je piece of cake. Ik lag weer dubbel natuurlijk. Dit voelt gewoon goed Mo, dit versla je gewoon. Zoals ik al zei is t makkelijk te zeggen voor mij, t enige wat is soms in me rug voelt is een mes hahaha. Dit ga je nailen, ik ken 2 sterke vrouwen,me moeder en jij,beiden mijn voorbeelden. Zet m op,love u xx

• 22 April 2022 - 14:43

Tonia:

zo nou jullie hebben heel wat te verduren heel heel veel sterkte xx

• 22 April 2022 - 14:53

Henk Van Der Wissel:

Beste Monique .
    Bij deze heel veel sterkte met de aankomende operatie. Ik zelf ga ook onder het mes op 26-4 ook een robot operatie dit ivm prostaatkanker bij mijn vrouw afgelopen dinsdag een borstbesparende operatie uitgevoerd ivm borstkanker dus begrijpen in welk traject jij en Stefan zitten.
    Veel sterkte en succes met de operatie.
    Groetjes Henk en Marianne

• 22 April 2022 - 17:46

Joke:

Jeetje Mo heftig zeg heel veel sterkte en je kunt dit dikke knuffel

• 22 April 2022 - 20:07

Astrid De Geus:

Bikkel. Yes you can do this.

• 22 April 2022 - 20:12

Esmeralda :

Heel sterkte power vrouw

• 22 April 2022 - 20:24

Jacq:

Heel veel sterkte voor jullie, aan jouw doorzettingsvermogen zal het niet liggen

• 22 April 2022 - 20:55

Monique Altena:

Heel veel sterkte Mo! Dit kan jij! X Monique

• 22 April 2022 - 21:25

Sjaak Rorijs:

Lieve mo
    Alle kracht voor jou en je gezin
    En weet you never walk alone
    Dikke knuffel sjaak

• 22 April 2022 - 22:31

Wilfred Boerefijn :

Jee, wat een heldin ben jij, Mo! Zoveel power en zoveel doorzettingsvoorbeeld dat je geeft! Heel veel sterkte en liefde!! <3, Wilfred

• 22 April 2022 - 22:36

Janny Ponne :

wat een moed en kracht toon je weer, ik heb veel bewondering voor je.
    Heel veel sterkte voor de operatie !

• 22 April 2022 - 23:25

Geert Jaap :

Heel veel sterkte Monique, dikke vette buiging voor de kracht die jij in je hebt.

• 23 April 2022 - 10:37

Esther En Aad:

Bizar dit Mo, die primaire alien eruit, wat een wonder dat je zover bent gekomen. Wat een weg heb je al bewandeld, ben je er al bijna? Hou je taai meis, je doet het zóoo goed !!!

• 23 April 2022 - 11:06

Ben Venema :

Lieve Monique Ik wens je heel veel sterkte en je bent een topper Go For It MvG Ben Venema

• 23 April 2022 - 14:28

Rob:

Lieve schat, wat een verhaal weer , het volgende hoofdstuk “ het balletje is gaan rollen”voor een boek is weer geschreven, word weer een zware tijd voor jullie, maar dan mogen we hopen dat er zoals je zelf al zeg dat er eindelijk een periode komt van rust , het laatste hoofdstuk met een soort van hele hele hele lange zomerstop.
    Kusjes voor jullie van Rob en Astrid.

• 23 April 2022 - 18:02

Etienne :

Hoi Mo,

Er komt weer een heel gevecht aan, maar ook deze zal je winnen. Goed om te lezen dat je conditie goed is zodat de operatie kan doorgaan!
    Sterkte met de operatie en hopelijk daarna een spoedig herstel.
    Groetjes Etienne & Anneke